Amandelspijs

Dit recept voor Amandelspijs behoort tot een van de basis recepten om in huis te hebben!

Amandelspijs is erg makkelijk om te maken en op voorraad te hebben in de vriezer. Wanneer je de spijs een dag van te voren maakt kan het heerlijk rijpen in de koeling en komt de smaak beter tot zijn recht. Met de spijs kan je allerlei baksels verrijken, kijk eens naar de Sinterklaas slof in mijn lijstje recepten om te maken… Of wikkel de spijs om met een plakje bladerdeeg voor een lekkere banketstaaf voor bij de thee!

300 gram amandelspijs

150 gr blanke amandelen, schaafsel of poeder.

150 gr suiker

rasp en sap van een halve citroen

1/2 ei, los geklopt

Werkwijze

-Maal de amandelen fijn in een blender of chopper, let goed op de juiste maling.

Stop op tijd om te voorkomen dat de amandelen te warm worden door de wrijving. Hierdoor zouden de oliën uit de noten vrij komen en krijg je een pasta.

Bedenkt ook hoe grof of fijn de de amandelspijs wilt hebben, dit bepaal je door de maling van de noten.

-Voeg de suiker, citroen rasp en sap toe en maal dit kort mee.

-Stapsgewijs voeg je het los geklopte ei toe en kneed je het door het noten mengsel. Net zoveel tot je een mooie vochtige spijs gemaakt hebt.

-Pak de amandelspijs goed in met plastic folie en bewaar het enkele dagen in de koelkast, of tot 3 maanden in de vriezer tot gebruik.

-Deel je bak foto op mijn socials 😉

Liefs, Ine