Arretjes cake met noten en cranberries

Bladerend door mijn kook schriftjes kwam ik deze klassieker tegen! Ooit, toen ik nog maar net uit huis was wilde ik graag ‘from scratch’ leren koken en bakken. Wat er in kant-en-klare mixen, pakjes en zakjes zat; moest ik zelf ook kunnen! Deze leuke arretjescake maakte ik van De knappertjes van Verkade, roomboter en cacaopoeder. Noten en cranberries erdoor ét voila! Zonder oven, toch iets lekkers voor bij de thee.

Voor het cacao beslag.. 

250 gr roomboter

225 gr suiker

75 gr cacao poeder

1 eetl kaneel

2 eieren

Smelt de boter meng hier de suiker, cacao poeder, kaneel en eieren door tot een glad beslag.

Voor de vulling..

250 gr Knappertjes (thee biscuit)

200 gr gebrande noten, ongezouten

50 gr gedroogde cranberries, gesuikerd

Samenstellen..

Breek de koekjes in kleine stukjes, en meng deze met de noten en cranberries door het cacao beslag. Zorg dat alle ingrediënten voorzien zijn van een laagje beslag.

Bekleed een cakevorm met plastic folie en stort het mengsel in de vorm, duw het geheel licht aan en bedek met plastic folie. Laat de Arretjes cake een nacht opstijven in de koelkast.

Snel een grote pot thee zetten, en trakteren maar!

Liefs, Ine

tip..

– Varieer met dit recept door andere ‘knapperige’ koekjes te gebruiken.

– Varieer met dit recept door een mix van noten te gebruiken, of slechts je favoriete noten! Pinda’s, Walnoten, Pecan, Amandelen, Pistache, etc.

– Dit recept kan je ook in cupcake papiertjes verdelen als kinder traktatie op school.