Bananen Brood met romige Banaan crème
Krant recept
Bananen Brood
Ingrediënten
Brood
3 eieren
2thl vanille extract
410 Gr donker bruine basterd suiker
3 rijpe bananen
410 Gr patent bloem
2 thl baksoda
2 thl bakpoeder
1 thl zout
3 thl kaneel
150 Gr roomboter, gesmolten
75 Gr zonnebloem olie
Crème
1thl vanille extract
100 Gr roomkaas (Philadelphia)
40 Gr Roomboter, kamertemperatuur
100 gr poedersuiker
1/2 Citroen, rasp en sap
1 Rijpe banaan
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een vierkanten bakvorm (30x30cm) in met boter. Ik bekleed mijn bakvorm graag extra met een strook bakpapier om het baksel makkelijker te lossen.
Klop de eieren, vanille extract en suiker schuimig, voeg de bananen in stukjes toe en klop ze mee tot een gladde massa
Voeg de bakpoeder, baksoda, bloem, zout en kaneel toe en spatel door het beslag.
Tot slot spatel je de boter en olie door het beslag tot een mooie gladde homogene massa.
Stort het beslag in de bakvorm, en bak deze ong. 30 minuten gaar.
Los het bananen brood ongeveer 5 minuten nadat het uit de oven is gekomen, en laat het volledig afkoelen.
Maak ondertussen de banaan crème.
Pureer de banaan.
Klop alle ingrediënten hiervoor samen tot een gladde crème.
Wanneer het bananen brood volledig is afgekoeld kan de banaan crème op het brood, wees royaal en laat de crème in de koelkast opstijven.
Dit brood is luchtig, maar machtig, en bijzonder smakelijk!