Bananen Brood met romige Banaan crème

Krant recept

Bananen Brood

Ingrediënten

Brood

3 eieren

2thl vanille extract

410 Gr donker bruine basterd suiker

3 rijpe bananen

410 Gr patent bloem

2 thl baksoda

2 thl bakpoeder

1 thl zout

3 thl kaneel

150 Gr roomboter, gesmolten

75 Gr zonnebloem olie

 

Crème

1thl vanille extract

100 Gr roomkaas (Philadelphia)

40 Gr Roomboter, kamertemperatuur

100 gr poedersuiker

1/2 Citroen, rasp en sap

1 Rijpe banaan

 

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een vierkanten bakvorm (30x30cm) in met boter. Ik bekleed mijn bakvorm graag extra met een strook bakpapier om het baksel makkelijker te lossen.

Klop de eieren, vanille extract en suiker schuimig, voeg de bananen in stukjes toe en klop ze mee tot een gladde massa

Voeg de bakpoeder, baksoda, bloem, zout en kaneel toe en spatel door het beslag.

Tot slot spatel je de boter en olie door het beslag tot een mooie gladde homogene massa.

Stort het beslag in de bakvorm, en bak deze ong. 30 minuten gaar.

 

Los het bananen brood ongeveer 5 minuten nadat het uit de oven is gekomen, en laat het volledig afkoelen.

 

Maak ondertussen de banaan crème.

Pureer de banaan.

Klop alle ingrediënten hiervoor samen tot een gladde crème.

 

Wanneer het bananen brood volledig is afgekoeld kan de banaan crème op het brood, wees royaal en laat de crème in de koelkast opstijven.

 

Dit brood is luchtig, maar machtig, en bijzonder smakelijk!