Bramen Charlotte

Krant Recept

‘Bramen Charlotte’

Wanneer de bramen in de duinen glanzend aan de struiken hangen, vind ik dat ik dit smakelijke mousse taartje met jullie moet delen! Dus, hup op pad voor een emmertje braam en aan de slag!

Lange Vingers (taart rand en bodem)

Verwarm de oven voor op 180 graden

100 gr patentbloem, 25 gr maizena, 5 a 6 eieren, 125 gr fijne kristal suiker, 30 gr poedersuiker
Zeef de bloem met de maizena. Klop de 150 gr eiwitten met de fijne suiker flink stijf. Klop in een
andere om de 80 gr eidooiers shuimig. Spatel de dooers door de eiwitten. Spatel de bloem/ maizena
erdoor. Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken stroken van 6 cm breed af. Doe het beslag in
een spuitzak met een rond spuitmondje 10mm. Of knip een puntje van de spuitzak af tot je een
opening van 1 cm hebt. Spuit stijf tegen elkaar ‘lange vingers’ op. Netjes naast elkaar tussen de
afgetekende stroken. Teken een cirkel van 20cm diameter af en spuit deze in spiraal op met het
beslag. Bestuif het beslag met poedersuiker. Bak de koek ongeveer 12 a 15 minuten tot goudbruin,
de lange vingers moeten loslaten van het papier. Haal een mes onder de koek door en bekleed een
springvorm diameter 20 m hiermee.

Bramenmousse (vulling)

500 gr bramen, gepureerd en gezeefd, 10 mooiste bramen om te garneren, 1 el citroensap en rasp
van een halve citroen, 250 gr slagroom, 100 gr poedersuiker, 4 bl gelatine

Week de gelatine blaadjes, klop de slagroom stevig lobbig met de poedersuiker. Roer de citroensap
en rasp door de bramenpuree. Los de gelatine op in de magnetron met aanhangend water (10 sec)
roer deze door de puree. Spatel de room en pree door elkaar.

Samenstellen
Schep de bramenmousse in de beklede bakvorm. Laat de taart afgedekt een nacht opstijven in de
koelkast. Garneer de taart voor het aansnijden met de over gebleven bramen.

Ik strooi altijd wat gouden pareltjes en suikertjes op mijn taarten, het maakt ze net iets mooier!
Laten jullie even weten of het gelukt is?

Eetsmakelijk!