Ine’s Chocolade Moelleux met Frambozen-Sorbet ijs, verse Frambozen en Amandelcrunch

Voor 4 personen

Een heerlijk nagerecht van pure chocolade..

Wanneer je de moelleux open snijdt loopt de warme chocolade er als lava uit…

De moelleux is goed voor te bereiden, en staat klaar in de koelkast. Zo hoef je maar heel even van tafel om het nagerecht af te maken wanneer het tijd is om deze te serveren!

 

Chocolade Moelleux

100 gr roomboter

100 gr pure chocolade

2 eieren

2 eidooiers

75 gr kristal suiker

¼ thl zout

60 gr patentbloem

-Kookringen of vormpjes (inhoud van 150 millimeter)

-Boter om mee in te vetten

-2 etl Cacao poeder

*Deze stap kan je s ’middags al uitvoeren, zo staan de vormpjes klaar in de koelkast voor wanneer het tijd is om het nagerecht op tafel te zetten.

Smelt de boter in een pannetje op een laag vuur. Haal de pan van het vuur en voeg de in stukjes gebroken chocolade toe. Roer dit door tot de chocolade gesmolten is. Klop met een mixer de eieren, eidooiers, de suiker en het zout op tot het licht schuimig is. Spatel de bloem erdoor en meng als laatste het chocolade mengsel erdoorheen.

Vet de kookringen of vormpjes in met boter en plaats deze op een (voor bakringen met bakpapier beklede) bakplaat. Giet het beslag in de vormpjes, vul deze 2/3 vol. Zet de bakplaat met de gevulde vormpjes in de koelkast, in ieder geval minimaal 1 uur voordat ze de oven in gaan.

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.

Bak de moelleux 10 tot 14 minuten, tot de bovenkant net gestold is. Laat de moelleux uit de oven 2 minuten rusten en stort ze vervolgens op een bordje.

 

Amandel crunch

100 gr amandel schaafsel

25 gr kristal suiker

-Steelpannetje

*Ook de amandel crunch kan van te voren gemaakt worden.

Doe de amandelschaafsel met de suiker in het steelpannetje, op middelhoog vuur rooster je de amandelen tot goudbruin. Wals de pan rond en houdt de amandelen goed in de gaten. Het suiker zal smelten en karamelliseren. Te donkere suiker zal bitter smaken!

 

Serveren

Strooi met een beetje cacao poeder in een theezeefje over de moelleux. Schep een bolletje frambozen sorbet ijs op het bord en leg er enkele verse frambozen naast. De amandel crunch strooi je over het nagerecht voordat je het serveert.

 

Liefs Ine