Chocolade Pannenkoeken

Krant recept

Ieder jaar in Maart is er weer een Nationale Pannenkoekendag! Dat is altijd een reden voor een feestje met een flinke stapel pannenkoeken hier in huis. Naast de gewone pannenkoek met poedersuiker, stroop of spek.. Hebben we hier als absolute favoriet; DE Chocolade Pannenkoek! Met een flinke schep Mascarpone en een paar Frambozen een heerlijke combinatie. Maken jullie ze ook?

Ingredi├źnten

18 stuks

550 gram bloem, 50 gram cacaopoeder, 3 eieren, 1,5 liter volle melk, 1/2 theelepel zout, 250 gram mascarpone,  verse frambozen.

Werkwijze

Kluts met een garde de melk en eieren door elkaar. Voeg geleidelijk de bloem, cacaopoeder en zout toe en roer tot een glad beslag.

 

Met een klontje roomboter bak je de pannenkoeken mooi dun en gaar.

Warm zijn deze pannenkoeken het lekkerste, de marcarpone smelt weg en de smaak van de frambozen komen goed tot hun recht! Strooi er een beetje cacaopoeder overheen met een theezeefje voor een extra chocolade sensatie.

 

Vergeet niet om een tafel vol familie of vrienden uit te nodigen..

 

Eet smakelijk!

Liefs

Ine