Citroen Cake met Maanzaad en Citroen creme

Krant recept

Deze cake is heerlijk tijdens de warme zomer dagen. Het frisse van de citroen en het knapperige van de maanzaad maakt deze cake tot een heerlijke smaak sensatie!
Ingrediënten  
Cake
200 Gr boter, kamertemperatuur
200 Gr suiker
2 Citroenen, rasp
1/4 thl zout
4 eieren, kamertemperatuur
200 Gr patent bloem
1 1/2 thl bakpoeder
8 etl citroensap
3 etl maanzaad
Roomkaas Glazuur
100 Gr roomkaas, kamertemperatuur
40 Gr boter, kamertemperatuur
100 Gr poedersuiker
1/2 Citroen, rasp
Werkwijze
Verwarm de oven voor op 160 °C, vet een cakevorm (30 cm) in en leg er een strook bakpapier in.
Klop de Boter, Suiker, Rasp en Zout tot een lichte romige massa. Dan 1 voor 1 de eieren toevoegen en doorkloppen. Spatel bloem en bakpoeder erdoor tot een mooi glad beslag.
Giet het beslag in de cakevorm en bak in 50 minuten gaar.
Laat de cake na het bakken 5 minuten staan en stort hem op een rooster om af te laten koelen.
Klop de Roomkaas, Boter, Poedersuiker en Rasp tot een glad glazuur.
Bestrijk de cake hier royaal mee en laat deze in de koeling even opstijven.
Geniet van de warme dagen!
Liefs
Ine