Een heerlijk Aardbeien-Frambozen mousse taartje…

krant recept

 

Voor dit taartje duik ik eerst de tuin in.. Aardbeien en Frambozen plukken! De heerlijke mousse van verse Aardbeien en Frambozen met een vleugje Balsamico azijn moet je simpelweg een keer proberen. De smaak is vol en romig en heerlijk fruitig omdat je vers fruit gebruikt! Met een spongecake als bodem is het een taart die goed past in dit jaargetij.. Het is Aardbei seizoen!

Voor de bodem: 55gr roomboter, 55gr suiker, 1 ei, ½ thl vanille extract, snufje zout, 55gr bloem, 1 thl bakpoeder.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 18cm diameter in, en bekleed de bodem met bakpapier. Meng alle ingrediënten kort door elkaar tot een mooi glad beslag. Stort het beslag en strijk glad. Bak de bodem in 10 minuten gaar de oven, laat afkoelen.

 

Voor de Aardbeien- Frambozen Mousse: 250gr Aardbeien, 250gr frambozen, 8 blaadjes gelatine, 80gr water, 500gr slagroom, 70gr suiker, 3thl balsamico azijn.

Week de gelatine 10 minuten in het water. Pureer 300gr van het fruit met de balsamico azijn, en klop de slagroom lobbig met de suiker. Verwarm de gelatine met het water heel kort zodat het oplost, laat het niet koken! Roer de klontjes eruit, en meng de gelatine door de fruit puree. Snijd 100gr van de aardbeien en frambozen in kleine stukjes en roer deze met de fruitpuree door de slagroom.

Samenstellen: Bekleed de springvorm met een strook ‘acetaat folie’ of bakpapier. Plak het vast aan de beboterde binnenkant, rechtopstaand. Snijd van een aantal aardbeien dunne plakjes en zet deze rechtop tegen de folie aan, rondom. Bewaar een paar aardbeien en frambozen voor decoratie. Giet de mousse in de vorm en strijk glad. Zet de taart twee uur in de vriezer (of een nacht in de koelkast) om op te stijven. Decoreer de bovenkant van de taart met het overige fruit en toefjes slagroom. Haal voorzichtig de folie van de taart af.

Geniet met een gezellig kopje thee!

Liefs, Ine Paauw