Frangipane

Luchtige Amandelspijsvulling

Frangipane

25 gr roomboter op kamertemperatuur, 100 gr amandelspijs, 1/2 ei, 10 gr patent bloem.

Klop de boter met de spijs los, tot een gladde crème. Roer er het ei en de bloem door.

Gebruik deze Frangipane als vulling in het Fruitige Aardbei – Rabarber taartje, of bijvoorbeeld in een heerlijke Appeltaart. De spijs vulling geeft een heerlijke toevoeging aan verschillende baksels!

Amandelspijs

250 gr amandelen zonder schil, rasp van een 1/4 citroen, 250 gr suiker, ongeveer 1 ei.

Maal de amandelen met de suiker en rasp in een keukenmachine tot een grof mengsel giet het losgeklopte ei er met scheutjes bij. Blijf malen tot een massa die kneedbaar is. Niet te fijn, de amandel stukjes mogen zichtbaar blijven. Laat de spijs 3 dagen in de koelkast staan zodat de smaken heerlijk in elkaar kunnen trekken. Vries de spijs in om het te bewaren.