‘Guilty Sunday Breakfast’ Amerikaanse pannenkoekjes met banaan, amandel en honing

Ine’s Kranten recept

Op zondag genieten we in huize Paauw altijd van een gezellig ontbijt met elkaar. De drukke weken vliegen aan ons voorbij, daarom vinden we het belangrijk om die ene dag in de week met elkaar te genieten! Wat is er nu beter dan deze dag te beginnen met een ‘guilty sunday Breakfast’?

Voor 4 personen

Pannenkoekjes: 3 eieren, gescheiden. 150gr zelfrijzend bakmeel. 120gr melk. ¼thl zout. 20gr honing. klontje roomboter.
Klop de eiwitten stijf met het zout, wanneer je de kom op zijn kop houd blijft het eiwitschuim in de kom! Klop in een andere kom de dooiers met de melk en honing los. Spatel dit mengsel voorzichtig door de eiwitten, en doe hetzelfde met de gezeefde bakmeel. Zorg dat de lucht in de eiwitten bewaard blijft! Smelt de boter in een antiaanbakpan. Schep in hoopje van het dikke beslag in de pan en bak deze om en om gaar. Zorg ervoor dat je 8 pannenkoekjes kan bakken.

Vanillesaus: 125gr slagroom. 125gr melk. 50gr suiker. Merg van een ½ vanillestokje, 4 eidooiers.
Breng de slagroom, melk 25gr suiker met de vanille aan de kook. Klop de dooiers los met de rest van de suiker. Giet een slok van de hete melk bij de eieren, roer dit goed door (familie maken) en giet het eimengsel bij de rest van de hete melk in de pan. Verwarm de saus niet warmer dan 80 graden, anders gaat het ei stollen! Terwijl je goed blijft roeren met een garde laat je de saus indikken tot vla dikte. Giet de warme saus door een zeef, en serveer warm!

Gekarameliseerde amandel schaafsel: 70gr amandel schaafsel. 20gr suiker.
Rooster de amandel schaafsel in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren, strooi de suiker eroverheen en laat dit smelten. Blijf de amandelen omscheppen! Dit klusje is zo geklaard. Giet de schaafsel uit over een bakpapier om af te laten koelen.

Samenstellen: 2 bananen in dunne plakjes. honing.
Schik 2 pannenkoekjes op ieder bord. Verdeel de plakjes banaan hierover. Schep een beetje warme vanillesaus over het geheel en strooi af met de gekarameliseerde amandelen. Maak het gerechtje af met een eetlepel honing.

Fijne Lazy Sunday!

Liefs Ine

28 februari 2019