Ine’s Advocaat

Deze advocaat heb ik gemaakt in de HeelHollandBakt tent, toen ik mijn Kattuks Trots Taart maakte, de Hollandse Koekjes taart. Ik heb de advocaat gebruikt om een Bavaroise mee te maken. Het recept voor de taart kunnen jullie terug vinden in mijn Blog, als krant artikel.

Ingredienten

1 vanillestokje
12 eieren
250 gram fijne kristalsuiker
snufje zout
300 milliliter Wodka
foto van Ine
Werkwijze
  • Splits de eieren
  • Stort de eidooiers, de suiker, het zout, de wodka en het vanillemerg in een au bain-marie pan.
  • Verwarm het mengsel al garderend tot 60 graden, het dikt dan in. Houd de massa in beweging, doe dat ongeveer 5 minuten (nog steeds op 60 graden).
  • Zeef met een ruime zeef de advocaat over naar een schaal. Span hierover plasticfolie en zet hem in koelkast om af te koelen voor gebruik.

De advocaat kan in gesteriliseerde potten bewaard blijven, tot wel een jaar! Maak er dus genoeg van…. 😉