Lockdown Focaccia chubby buns

Krant recept

  1. Deze heerlijke luchtige bolletjes van foccaciadeeg zijn de favoriete bolletjes van mijn broer. Als ik bij
    hem op bezoek ben in AbuDhabi, Arabie dan vul ik de hele vriezer voor hem voordat ik weer terug
    naar huis vlieg! Ik heb het recept weer even tevoorschijn gehaald om met jullie te delen, het leek me
    het ultieme Lockdown recept voor alle thuiswerkers die tijdens hun werkzaamheden de rijs van het
    deeg goed in de gaten kunnen houden. De broodjes zijn verrukkelijk voor lunch belegd met rucola,
    avocado en gerookte kip. Brood maken lijkt lastig, maar met dit recept kan iedereen het! Probeer
    maar.
  2. Voor 10 stuks
  3. Ingrediƫnten
    500 Gr bloem, 10 Gr instant gist, 18 gr suiker, 9 Gr zout, 1 ei, 70 gr zonnebloemolie, 300 Gr warm
    water, 20 Gr zonnebloemolie
    Extra:
    1thl chilivlokken, 1thl peper, 1 thl zout grof
    Topping:
    70 Gr tomaatpuree, Geraspte kaas
  4. Werkwijze
  5. Meng alle ingrediƫnten, kneed 15 minuten tot mooi zacht deeg. Voeg tijdens de laatste 3 minuten 20 Gr zonnebloemolie toe. Dek het deeg af met plastic folie in een kom en het laat 1 uur rijzen op een
    warme vochtige plek. Tot het deeg zich verdubbeld heeft.
    Verdeel in 10 porties en bol de porties op, Leg hiervoor de palm van je hand als een hoog kopje over
    het bolletje deeg en rol het onder je hand door tot een mooie rond bolletje, eventuele naadjes moeten weg zijn. Leg de bolletjes op bakpapierplaat, zorg voor genoeg tussenruimte omdat de bolletjes wederom zullen verdubbelen in formaat.
  6. Smeer in met tomaatpuree en strooi er kaas over, de bakplaat af met een theedoek.
  7. Laat de bolletjes nog eens 30 min rijzen. Verwarm de oven naar 200 graden.
  8. Zet de bakplaat in oven en bak de broodjes in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.

Zelf vind ik de broodjes het lekkerst om te eten zodra ze uit de oven komen, geniet!

Liefs Ine