Orange Curd met Rozemarijn

Krant recept

Deze Orange Curd heb ik gemaakt om te gebruiken in mijn Wortel taart. Ik heb een laagje tussen de taart gedaan en een deel op de de taart, wat als een ‘drip’ van de taart af druppelt. Heerlijk!

 

Als je Lemon curd wil maken, dan vervang je gewoon de Sinaasappels met Citroenen!  De Rozemarijn die ik erin doe, mag je natuurlijk eruit laten, of vervangen met een ander kruid zoals thijm of basilicum.

Ingrediënten

2 sinaasappels, rasp en sap (120 gram)

200 gr suiker

125 gr roomboter

2 eieren

1/2 bosje verse rozemarijn

 

 

Werkwijze

Doe de sinaasappelrasp, roomboter en suiker in een ‘aubainmarie’ kom,

(Ik gebruik een metalen schaaltje die precies op een klein steelpannetje past. Doe een laagje water in het pannetje en breng dit zachtjes aan de kook. Zet de schaal op het pannetje. Indirect verwarm je nu de inhoud van de kom! We noemen dit ‘aubainmarie’)

Laat de ingredienten rustig smelten en roer door tot een massa. Als de boter gesmolten is voeg je de sap toe, roer het door en voeg de geklutste eieren toe, en vervolgens de fijngesneden rozemarijn. Nu is het even wachten geblazen, het duurt ongeveer 20 minuten terwijl je af en toe de curd door roert om de curd in te laten dikken. We hebben een vla dikte nodig.

Laat de curd af koelen, deze dikt dan nog iets verder in.

De curd is goed te bewaren in de koelkast, tot twee weken. In uitgekookte potten kan de curd tot wel een jaar bewaard blijven in de voorraadkast!