Pompoen Cheesecake met Meringue.

Een mooi recept voor een taartje in de Herfst! Tijd voor nieuwe warme smaken in de keuken, ik maak ieder jaar weer een heerlijk potje Pumpkin Spices. Hiermee heb ik vandaag de Cheesecake op smaak gebracht. De Pompoen Puree die ik gebruikt heb maak je gemakkelijk zelf. Met de Meringue topping is deze taart een herfst feestje op tafel!

Deeg:   100gr Vijgen jam, 250gr roomboter, 200gr witte basterd suiker, 360gr bloem, 1/2 ei, 6 gr bakpoeder, mespunt zout.

•Klop de boter, ei en zout met de suiker tot een luchtige crème. Kneed de bloem en bakpoeder erdoor tot een mooi deegje. Zet deze afgedekt 1 uur in de koelkast.

Bekleed een ingevette springvorm, (22cm diameter) met het deeg. Bestrijk de bodem met de  vijgen jam. Zet de bakvorm even in de koelkast.

Cheesecake vulling: 600gr roomkaas (Philadelphia), 300gr pompoenpuree (recept staat ook op mijn website),  150gr suiker, 2 eieren, 4thl pumpkin spice (recept staat ook op mijn website) 1th vanille extract.

• Verwarm de oven voor naar 160 graden. Mix de roomkaas met de suiker en vanille extract tot een romige crème. Klop de eieren een voor een erdoor en spatel de pompoen puree, met de specerijen door het mengsel. Vul de bakvorm met het Cheesecake mengsel en bak de taart in 50 minuten gaar. De taart zal nog wiebelig aanvoelen als deze uit de oven komt, en zal opstijven tijdens het afkoelen.

Meringue: 300gr suiker, 75 gr water, 3 eiwitten, mespunt zout.

•Verwarm 225gr suiker met 75gr water tot 120 graden. Klopt ondertussen de eiwitten stijf met 75gr suiker en het zout. Giet de Suikersiroop heet in een dunne straal bij de eiwitten terwijl je deze blijf kloppen. Klop door tot een glanzende crème. Verspreid de Meringue over de afgekoelde taart en brand deze af af met een brullee brander.

Heerlijk met een kopje thee bij de openhaard!