Victoria Sponge mini Love gebakjes

Krant recept

Deze schattige mini liefdes gebakjes zijn niet moeilijk om te maken en staan erg leuk bij de koffie, om je lief mee te verassen op Valentijnsdag! Ik serveer ze altijd bij een HighTea @inepaauw, ze zijn voor mij onmisbaar tijdens een heerlijk thee feestje! De cake is grof van structuur, de Frambozen-Rozen jam lekker zoet en bloemig. Met de romige slagroom een verfijnde combinatie..

Voor de cake..

110 gr boter, op kamertemperatuur. 110 gr suiker. 110 gr bloem. 1 ½ theelepel bakpoeder. Snufje zout. ½ theelepel vanille extract. 2 eieren.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Alle ingrediënten gaan bij elkaar in de mengkom, meng dit kort door elkaar tot een samenhangend beslag. Let op, dit hoeft maar heel kort! Verdeel het beslag over een bakplaat bedekt met bakpapier. Strijk het uit tot 1 cm dikte, tot plaatcake. Bak de cake in ongeveer 10 minuten gaar, prik even met een saté prikker om de gaarheid te controleren. Wanneer deze droog uit de cake komt is deze gaar. Leg het bakpapier met de plaatcake op een rooster en laat afkoelen.

Voor de Frambozen-Rozen jam..

500 gr frambozen. 500 gr geleisuiker. ½ citroen rasp en sap. 25 gr rozenwater.

Breng de frambozen, geleisuiker en citroen rasp & sap aan de kook en laat het 4 a 5 minuten zachtjes doorkoken. Verwijder het schuim wat ontstaat met een schuimspaan. Giet de jam in uitgekookte jampotjes, deksel erop en 10 minuten op zijn kop zetten. Laat afkoelen. De jam is langere tijd houdbaar.

Voor de Slagroom..

200 gr slagroom. 35 gr fijne suiker.

Klop de slagroom flink lobbig. Niet te stevig, dit maakt de slagroom te vet. Doe de slagroom over in een spuitzak met een rond spuitmondje.

Samenstellen van de gebakjes..

Steek met een hartvormig koek stekertje hartjes uit de plaatcake, 2 per gebakje. Op het eerste harte gaat een lepeltje jam, op het tweede hartje spuitje je de slagroom. Versier deze met een halve framboos, et voilà!

Verwen hier iedereen mee die je lief hebt, wat je geeft krijg je altijd terug!

Liefs, Ine